Att ha på sig bambu är väldigt trevligt då det är mjukt, följsamt och svalt. Genom dess unika egenskaper så är det naturligt antibakteriellt och skyddar mot UV-strålning. Bambufibern är väldigt antistatisk vilket gör att smuts, lukt och bakterier inte fastnar.

Bambumaterial för kläderBambuplantan är en av de snabbast växande plantorna i världen. Den slår också av sig själv nya skott så man behöver inte så. Den växer alltså helt organiskt och naturligt utan att man behöver använda bekämpningsmedel, konstbevattning eller konstgödsel. Detta gör att framtagandet av materialet inte har alls lika stor påverkan på naturen som t.ex. framtagning av bomull har.

Eftersom materialet andas så kan man med fördel vistas i varmt klimat och utföra ansträngande aktiviteter utan att man behöver få problem med svett. En annan fördel med bambu som material är att det inte skrynklar på samma sätt som t.ex. bomull utan blir rakt bara genom att hänga upp.

Bambumaterialet är ännu inte så utbrett vilket gör att priserna kan tyckas något höga jämfört med lågpriskalsonger. Komfortmässigt går det dock inte att jämföra och vi är övertygade om att det lönar sig att använda bambu i längden då hållbarheten på dessa produkter är fantastisk.

Vi vill dock påpeka att det är viktigt att bambumaterialet framställs på rätt sätt för att dess fördelar med liten miljöpåverkan bibehålls. Därför är vi noga med att välja leverantörer som vi vet arbetar på ett ansvarsfullt sätt.

Vi startade upp Bambukalsonger.nu under 2016 för att fokusera på hög kvalitet på kalsonger då vi testat mängder av liknande produkter som vi inte tycker har hållt måttet. Vi är självklart alltid intresserade av att höra vad ni kunder tycker och om det finns justeringar som kan göras för att göra våra produkter ännu bättre.